Főoldal » Hírek » West of Balaton
West of Balaton
2020. 06. 24.

WEST OF BALATON - A nyugati part legjobbjai együtt indítják a nyarat

 

Sajtótájékoztatón jelentette be a nyugat-balatoni régió négy meghatározó szereplője együttműködési szándékát Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai vezérigazgató helyettesének részvételével a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban szerda délelőtt. 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a kis-balatoni látogatóhelyeivel, a Zobori Élménypark a Balatoni Hullámvasúttal, a Helikon Kastélymúzeum, és a Zalakarosi Fürdő egy forgalomélénkítő kedvezményrendszer bevezetésével indítja útjára a nyarat. Egymás belépőjegyeinek felmutatásával 20% kedvezmény igénybevételére lesznek jogosultak a vendégek.

A kedvezmény kommunikálására és vizuális megjelenítésére együtt alkották meg a West of Balaton márkát, és azt az egész éves kedvezményrendszert, amelyet a régióba kirándulók élvezhetnek.

Az együttműködés stratégiai célokat szolgál hiszen a Nyugat-Balaton négy zászlóshajója egymást támogatva desztinációs célokat valósít meg, a látogatók számára hasznos előnyökkel.

Könnyid László hangsúlyozta a desztinációs gondolkodás szerepét, annak tartalommal való feltöltését, a hálózatban történő munka fontosságát, amely az egyes szereplőket és a régiót is még magasabbra pozicionálja. Az egyes attrakciók nem versenytársként jelennek meg, hanem egymást erősítve, ugyanarra a vendégkörre pozicionálva a terméket. A vezérigazgató helyettes West of Balaton kezdeményezést Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásáról biztosította, hozzátette, hogy a projekt sikerre van ítélve.

Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója kiemelte, a nemzeti parkok fenntartásában kiemelkedő szerepet játszik a társaság 14 ökoturisztikai látogatóhelyének tevékenysége. Igazgatósági szinten is egyedülálló a West of Balaton kedvezményrendszer, amely kifejezetten a családokat érinti, amely a jelenleg felélénkült  belföldi turizmus tovább erősítése szempontjából kiemelten fontos. Puskás Zoltán elmondta, jelenleg 6 Milliárd Forint fejlesztés valósul meg a nemzeti park vonatkozásában.

Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója kiemelte az időjárástól független családbarát látogatóhelyek szerepét a régióban, amely egy balatoni nyaralás során kiemelten fontos a vendégek desztináció választásakor. Pálinkás Róbert hozzátette, a West of Balaton kedvezményrendszer sikerre van predesztinálva, hiszen elemei önmagukban is kiemelkedőek, és egymásnak generálnak látogatókat.

Novák Ferenc, Zalakaros Város polgármestere elmondta, az elmúlt időszakban Zalakaros készült az újranyitásra, valamint folyamatosan olyan fejlesztéseket valósítanak meg, amelyek alapvetően meghatározzák és átalakítják Zalakaros turizmusát, a várost és a fürdő vonatkozásában is. Novák Ferenc látnivalókat illetően a régiót Magyarország egyik legértékesebb desztinációjának nevezte, az együttműködést pedig egy valós igényeken alapuló kiváló lehetőségnek tartja.

Szabadics Zoltán, a Zobori Élménypark tulajdonosa hangsúlyozta: a család számára a kaland, a kultúra, a természet és a csobbanás az a négy vezényszó, amely minden időszakban érvényes. Kiemelte, hogy a West of Balaton által nyújtott 20% kedvezmény a pénztárcát illetően nagy előnyt nyújt a családok számára. Hozzátette, hogy a négy szolgáltató partner közösen közel 1 milliós látogatószámmal bír évente. A West of Balaton összefogás azt biztosítja, hogy már otthon, az utazási döntés fázisában megfelelően informáljuk a régió nyújtotta lehetőségekről az utazót, tervezze meg a nyaralását a látogatóhelyek programba történő beiktatásával. Az ügyvezető a partnerekkel közösen a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatását kérte abban, hogy a Balaton a turisztikai kommunikációban, vizuális ábrázolás során, térképeken a Kis-Balatonnal együtt szerepeljen, hiszen a tó szerves része a Balatonnak úgy, ahogy a Kis-Balatonnál lévő programkínálat is támogatja a Balaton turizmusának egészét.

A sajtótájékoztatón Könnyid László vezérigazgató helyettes prezentálta az elmúlt hetek, az újranyitást követő időszak statisztikáit, amelyek nagyon ígéretesek, és egy rendkívül erős nyárra számít a Balaton régió, valamint a nyári hónapok mellett az előrejelzések rendkívül pozitívak szeptember hónapra vonatkozóan is. Ami a tendenciákat illeti, az elmúlt hetekben robbanásszerűen megnőtt a foglalások száma. Örömmel osztotta meg, hogy az elmúlt hetet tekintve a balatoni vendégforgalom rendkívül kedvezően indult, 28 ezer vendég fordult meg egy hét alatt a tónál, a vendégéjszakák száma közel 60 ezer volt, amely a vendégéjszakák vonatkozásában az országos forgalom egyharmadát teszi ki. A Balaton az elsőszámú turisztikai attrakció Magyarországon a nyári időszakban, amelyet a résztvevők a hálózatos együttműködéssel még tovább tudnak erősíteni. A foglalások tekintetében legnépszerűbb települések sorrendben: Balatonfüred, Siófok, Zalakaros, Hajdúszoboszló, Miskolc, Gyula, Sárvár, Bük.