Gyógykezelések

Iszappakolás 
Az előkészített Hévízről származó gyógyiszapot, a zalakarosi gyógyvízzel keverve az előírt hőfokon az orvos által megjelölt testrészre 5-8 cm vastag rétegben pakoljuk, majd a hőtartás érdekében szakszerű takarás után az előírt ideig a kezelt területen hagyjuk. Az iszappakolás után javasolt egy óra pihenés!

Alkalmazási területet: degeneratív mozgásszervi betegségek, balesetek utáni rehabilitáció, krónikus nőgyógyászati betegségek, bőrbetegségek (pl. pikkelysömör). Immunerősítő és fájdalomcsillapító hatása révén gyors javulás érhető el.

Az iszappakolás igénybevétele kizárólag szakorvosi konzultációt és javaslatot követően lehetséges!

Súlyfürdő
Nyújtásos-húzásos kezelés, főleg porckorong problémák, de térd- és csípőfájdalmak esetén is alkalmazható. A beteg speciálisan kialakított medencében lóg, a problémás terület helye szerint nyaki felfüggesztésben, vagy a hónaljnál kartámaszon. A terhelés a kezelések előrehaladtával fokozatosan növelhető.
A súlyfürdő igénybevétele kizárólag szakorvosi konzultációt és javaslatot követően lehetséges!

Szénsavfürdő
A szabad szénsavgáz apró buborékok formájában rakódik le a test felületére. Hatására kitágulnak a hajszálerek, fokozódik a vérkeringés, kipirul bőr. Magas vérnyomás esetén, enyhe szívpanaszoknál, infarktus utáni állapot, valamint kimerültség kezelésére kiválóan alkalmazható, stressz okozta panaszoknál nyugtató hatású. További javallatok: cukorbetegség, csontritkulás, az idegrendszer működésének javítása, kondicionálása.

Tangentor
Víz alatti vízsugármasszázs melyben a masszázs és a termálvíz együttes hatására az izomkötöttség csökken, az izomzat és a kopásos ízületek merevsége oldódik. Emellett anyagcsere serkentő, vér- és nyirokkeringés fokozó hatású. Egyénre szabott kezelés, amely speciális kádban történik.

Orvosi gyógymasszázs
A klasszikus svéd masszázs fogásaival lazíthatók a feszes, kötött, fájdalmas izmok. A bőr rugalmassága növelhető, a vérkeringés fokozása révén elősegíthetjük a lerakódott salakanyagok távozását. Mindenkinek ajánlott, aki nehéz fizikai vagy ülőmunkát végez.

Gyógyító érintések masszázs
Minden érzékre hatunk és ehhez gyógyvizünk felhasználásával készült masszázskrémet használunk. A nyomelemekben és ásványi anyagokban rendkívül gazdag készítmény a lazító masszázs során fejti ki frissítő hatását. Gyógyvizes kozmetikumaink széles választékát megtalálhatja a fürdő shopban így otthonába is magával viheti Zalakaros esszenciáját.


Egyéni gyógytorna
Gyógytornászaink speciális egyénre szabott mozgásterápiát alkalmaznak, amely a megbetegedett testrész funkciójának helyreállítását szolgálja, figyelembe véve a beteg pszichés, alkati és életkori sajátosságait. (McKenzie torna, Terrier-féle lágyrész mobilizáció, függesztőrácsban végzett mobilizáció, eszközös izomtréning… stb.)

Csoportos gyógytorna (tornateremben)

 • Nyak-váll torna – eszközök (labda, bot, erősítő gumiszalag) segítségével
 • Gerinctorna – izomerősítés, tartásjavítás fizioball, alkalmazásával
 • Csontritkulás torna – csontritkulásos betegek terápiás tornája
 • Intim torna
 • Elektroterápia

Víz alatti csoportos gyógytorna
A termálvízben végzett mozgás során a víz felhajtóerejének köszönhetően a test súlya csökken, így izületi fájdalom mellett is kivitelezhető, ezáltal növelni tudjuk az izületi mozgékonyságot. A gyógytornász által irányított gyakorlatok kondicionáló, fájdalomcsillapító, anyagcsere serkentő, vér- és nyirokkeringés fokozó hatásúak.


Elektromos kezelések
4 rekeszes galván, szelektív ingeráram, stabil galván, diadynamic, interferencia, iontoforézis, TENS.

Ultrahang, vízalatti ultrahang
Mechanikus rezgés által létrehozott nyirokmasszázs, amely gyulladáscsökkentő, izomlazító, fájdalomcsillapító, értágító és hámosító hatású. A víz alatt történő ultrahang kezelést általában a kéz kisizületeinek kezelésére használjuk.

Magnetoterápia (mágneskarika)
A mágneses tér a sejteken belüli ionforgalmat befolyásolja, javul a sejtek oxigénellátottsága, a kapillárisok kitágulnak, így a salakanyagok gyorsabban kiválasztódnak, a gyulladásos folyamat és a velejáró fájdalom csökken.

Az elektroterápiás kezelések után - különösen gyulladáscsökkentő vagy fájdalomcsillapító krém alkalmazása esetén - javasolt egy óra pihenés! Az elektroterápiás kezelések megvásárlásához a fürdő szakorvosával való konzultáció szükséges.

Inkontinencia kezelés
Az inkontinencia kellemetlen tünetekkel járó, vizelettartási zavarokat okozó állapot. A kismedencei izomzatra gyakorolt elektrostimulációs kezelés segítségével rendkívül hatásosan enyhíthetők a tünetek. Az elektromos impulzusok révén az izmok összehúzódnak, erősödnek, visszanyerhetik eredeti tartásukat. A kezelések előzetes szakorvosi vizsgálat nélkül megkezdhetők. Az elektroterápiás kezelés hatékonyságát intim tornával kiegészítve, képzett gyógytornászok irányításával tehetjük még hatásosabbá.

Nyirokmasszázs
A nyirokmasszázs a kötőszövetre gyakorolt fogástechnika segítségével fokozza a nyirokfolyadék visszaáramlását. A nyirokmasszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.

Talpmasszázs
A talp masszírozása a betegségek megelőzésére, frissítésre, regenerálásra alkalmas módszer. A talpon található reflexzónák masszírozása az egész szervezet működésére harmonizáló hatással van. Erősíti az immunrendszert, méregtelenít, beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait, frissít, relaxál.


Gyógykúra csomagok

Kúracsomag I. 1 orvosi vizsgálat, 6 kezelés 31 900.-
Kúracsomag II. 1 orvosi vizsgálat,  10 kezelés 48 900.-
Kúracsomag III. 1 orvosi vizsgálat,  14 kezelés 65 900.-
Kúracsomag IV.  1 orvosi vizsgálat,1 kontroll vizsgálat 20 kezelés 79 900.-

Általános tudnivalók:

 • A fürdőbelépőt a csomagok nem tartalmazzák.
 • A kezelések fajtáit az orvos határozza meg.
 • Minimum 3 féle kezelést kell, tartalmazzon a csomagban.

ÚJ KEZELÉSEK 

BEMER TERÁPIA 

A BEMER impulzus jelentősen hat a szervezet és az egyes szervek vérellátására, illetve a vérellátás szabályozására helyi és fölérendelt szinteken is.
Ez a világszerte egyedülálló jelkonfiguráció (BEMER impulzus) segíti a szervezetben a mikro keringés optimalizálását a nappali és az éjszakai időszakban egyaránt. Kiemelten fontos megemlítenünk a forradalmi alvóprogramot, amely egyrészt a szervezet alvás közbeni vérelosztását támogatja, valamint a pihentetőbb mélyalvásban segíti szervezetünket.

LÖKÉSHULLÁM TERÁPIA

A mesterségesen létrehozott lökéshullámok a bőr felszíne alá jutva a fájdalmas területeken fejtik ki fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásukat. A tüneti kezés helyett a krónikus fájdalom valódi okának a kezelése történik. A kezelés alkalmanként 15 perc 1 testtájékon. Jelentős javulás már 8-10 kezelés után tapasztalható. A kezelés minden esetben ORVOSI VIZSGÁLATHOZ kötött. 

Javallatok:

 • Sarokfájdalmak ( sarkantyú, sarokcső)
 • Talp fájdalmak ( lábközépcsont fájdalom)
 • Térd fájdalmak ( futótérd, ugrótérd)
 • Achilles ín fájdalom ( húzódás, megerőltetés, sportsérülés)
 • Váll fájdalmak bizonyos területei
 • Izom és ín sérülések korai és késői rehabilitációja
 • Derék és hátfájdalmak bizonyos típusai
 • Tenisz és golfkönyök
 • Akut, illetve tartós izomfájdalmak

Ellenjavallatok:

 • Daganatos megbetegedések
 • Vérzékenység
 • Vérhigító készítmények szedése
 • Szteroid injekció kúra után
 • Terhesség

Előnyei:

 • Fájdalomcsillapító
 • Gyulladáscsökkentő
 • Tágítja az ereket és javítja a vezetőképességüket
 • Izomlazító
 • Eltávolítja a kinövéseket és a lerakódásokat