Főoldal » Hírek » ZÖLDRE VÁLTOTT A LÁMPA
ZÖLDRE VÁLTOTT A LÁMPA
2020. 06. 01.

ZÖLDRE VÁLTOTT A LÁMPA - MEGNYITOTT A ZALAKAROSI FÜRDŐ STRANDJA

 

Május 29-én végre eljött a nap, a lámpa zöldre váltott Zalakaroson, így hivatalosan is útjára indult a nyári időszámítás a Zalakarosi Fürdőn. A strandot ünnepélyesen Novák Ferenc, Zalakaros Város Polgármestere és Becker Vivien 2019-es Kannavirág Királynő nyitotta meg, és hagyományosan pezsgővel köszöntötte az első érkező vendégeket.

Novák Ferenc Polgármester Úr beszédében elmondta, hogy a mai nappal az 55. strandszezont kezdjük meg a fürdőn. Hangsúlyozta, a járvány okozta kellemetlenségek felszámolását is jelenti ez a nap. Bíznak abban, hogy a település gazdasága is talpra állhat azáltal, hogy ismét fogadhatnak vendégeket a város számára kiemelt fontosságú Zalakarosi Fürdőben. Továbbra is bizakodó az idei szezont illetően, hiszen Zalakaros mindig arról volt híres, hogy a belföldi vendégekre számít, az elmúlt évek statisztikái alapján Vendégeink 75%-a hazánkból érkezik hozzánk – mondta el beszédében.  

A mai nappal megnyitott a Dísz tér felőli strandbejárat és főépület, üzembe helyezték a 12 hektáron elterülő strand medencéinek nagy részét, valamint a családi csúszdaparkot, így hivatalosan is elindult a nyári szezon Zalakaroson.

A jogszabályi előírásokat figyelembe véve a fürdő a Vendégek, valamint a munkatársak védelmébe érdekében új intézkedést vezetett be. Többek között a pénztárosok a vendégektől üveg/plexi fallal vannak elválasztva, a sorban állás helyszínein (pl. pénztárak, kölcsönző) a fürdő biztosítja, hogy a sor ne torlódhasson fel és tartható legyen a várakozók között a megfelelő távolság. A fürdő, valamint a medencék befogadóképességét maximalizálják az előírásoknak megfelelően. A higiéniai előírásokra is fokozott figyelmet fordítanak, minden vizesblokkban óránként történik a takarítás, valamint a fürdő területén több helyen is mobil kézfertőtlenítőket helyeztek ki.