Főoldal » Hírek » BECSÜLETKÖNYVTÁRT AVATTAK A ZALAKAROSI FÜRDŐBEN
BECSÜLETKÖNYVTÁRT AVATTAK A ZALAKAROSI FÜRDŐBEN
2019. 10. 07.

A nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár és a Zalakarosi Fürdő közös együttműködésével Becsületkönyvtár nyílt a Fürdő pihenőtereiben, ahol két fürdőzés között egy jó könyv társaságában élvezhetik vendégeink a pihenést.

Az olvasósarkot Cziráki László, a Fürdő vezérigazgatója, Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója, valamint Kardos Ferenc, igazgatóhelyettes avatták fel.

A fürdő stratégiájában kiemelt szerepet kapott a társadalmi szerepvállalás, a térség alapítványaival, egyesületeivel, intézményeivel az együttműködés, az együttgondolkodás, az összefogás fontossága. 

Ennek jegyében kötötte meg a Zalakarosi Fürdő a kölcsönös kedvezményeken, társadalmi szerepvállalásokon alapuló hosszútávú, zalakarosi, térségi együttműködési megállapodásait. 

Példa erre többek közt: a Zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolával való szorosabb együttműködés, a Helikon Kastélymúzeummal, a Zobori KalandoZoo Kft-vel, a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa Városi Egyesületével, vagy a Lámpás ’92 Alapítvánnyal megkötött együttműködés - mondta el Cziráki László vezérigazgató. 

Becsületkönyvtár létrehozása, és a Halis István Városi Könyvtárral kötött megállapodás is ehhez a körhöz csatlakozik, amelynek legfőbb küldetése a kultúra közvetítése, a dolgozóink, a vendégeink részére a szolgáltatásaink bővítése, a komfortérzetük fokozása a könyvtári és közérdekű információ ellátásában.

A Fürdő jövő évi tervei között szerepel több kulturális rendezvény létrehozása, képzőművészeti, kulturális, zenei, színházi esemény zalakarosi megtartása, illetve azok támogatása. Az együttműködések nem csak a Fürdő érdekeit szolgálják, hanem a Zalakaroson élő emberek életminőségében is szerepet játszanak. Az összefogások társadalmi üzenetek is a társadalmi szerepvállalás közösen történő elősegítésében.