Főoldal » Hírek » Csehországi küldöttség látogatott Zalakarosra
Csehországi küldöttség látogatott Zalakarosra
2022. 10. 14.

A Cseh Köztársaság budapesti nagykövete, Bial Tibor által vezetett delegáció érkezett Zalakarosra. A szenátus tagjait a zalakarosi testület, élükön Novák Ferenc polgármester köszöntötte a Városházán.

Elmondta, a látogatás fő célja a két ország közötti kapcsolat, barátság elmélyítése mellett a turizmus, mint kiemelkedő gazdasági ágazatban rejlő lehetőségek feltérképezése volt, hiszen évente 13 ezer cseh turista keresi fel a fürdővárost. Novák Ferenc az ismerkedést követően beszélt a település történetéről, a hagyományairól és a közösségben rejlő erőről és az összefogásról, a fürdőben rejlő lehetőségekről.  Zalakaros turizmusban betöltött szerepe kiemelkedő, fontos értéket képvisel. Bial Tibor cseh nagykövet így fogalmazott:

A város elhelyezkedését és adottságait megismerve, érthető miért közkedvelt pihenési helyszín Zalakaros a cseh honfitársak számára. Jó látni, hogy a turizmus következtében pezseg az élet.

A szenátus tagjai a hivatalos programokon túl megismerkedhettek a város nevezetességeivel és saját bőrükön tapasztalhatták meg a 2700 méter mélyről feltörő páratlan gyógyvíz erejét.