Főoldal » Hírek » Dunántúli Fürdőtúra - Közös kedvezményrendszer Zalakaroson, Bükön és Sárváron
Dunántúli Fürdőtúra - Közös kedvezményrendszer Zalakaroson, Bükön és Sárváron
2019. 05. 29.

A Bükfürdő Thermal & Spa pihenőterében tartott sajtótájékoztatón jelentette be együttműködését a Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, Vojtkó Tibor, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. igazgatója, valamint Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója, a Zalakarosi Turisztikai Egyesület elnöke. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, a három fürdővezető a mindennapokban is jó kapcsolatot ápol egymással és fontosnak tartják, hogy ezzel az összefogással közösen népszerűsítsék a termálrégiót. A „Dunántúli Fürdőtúra" névre keresztelt program lényege, hogy ha a régióban szabadidejüket töltő vendégek mindhárom fürdőben megvásárolják a teljes árú, fürdőt és szaunát is tartalmazó napijegyet, cserébe egy-egy pecsétet kapnak. Ha a gyűjtőfüzetben mindhárom fürdő pecsétje szerepel, tulajdonosa 50% kedvezményre jogosult a következő jegy vásárlásakor az általa választott fürdőben.

A kezdeményezést a három város polgármestere is örömmel üdvözölöte dr. Németh Sándor, Bük város polgármestere, Kondora István, Sárvár város polgármestere, valamint Novák Ferenc, Zalakaros város polgármestere egyaránt megerősítette, az együttműködés határozottan a desztinációs célokat erősíti.

2017-ben a magyarországi vendégéjszakák 71%-át olyan településen töltötték a vendégek, ahol turisztikai jelentőségű fürdő található, az említett 3 település pedig évente összesen 2 millió vendégéjszakát tudhat magáénak.

Ágh Péter, országgyűlési képviselő elmondta a Dunántúl legvonzóbb régiója a Balaton után a Nyugat-Dunántúl, ami Bükfürdőnek, Sárvárnak és Zalakarosnak is köszönhető. Hangsúlyozta, hogy ez az összefogás egyfajta kilincs lesz majd a Vas és Zala megyébe érkező vendégeknek.

A „Dunántúli fürdőtúra" pecsétgyűjtése 2019. június 1-től augusztus 31-ig tart, a beváltás 2019. szeptember 1. és december 23. között lehetséges. A gyűjtőfüzetek mindhárom fürdő pénztáraiban megtalálhatók és elérhetőek.