Főoldal » Hírek » Kimagasló eredmények és ötcsillagos minősítés
Kimagasló eredmények és ötcsillagos minősítés
2019. 05. 26.

Pozitív eredményekkel indul a nyári szezon a Zalakarosi Fürdőn, ami a 2018-as évet illeti, kiváló gazdasági eredményeket mutathat fel a társaság. Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a mérleg szerinti eredmény közel 25%-al javult, ami 58 millió forint növekedést jelentett. 2017-ben az adózott eredmény 248 millió forint volt, 2018-ra 306 millió forintra növekedett. Az adózás utáni eredmény növekedésének mértéke azt mutatja, hogy nem csak az árbevétel nőtt, hanem a költségek optimalizálása is hatékony volt, a nettó árbevétel pedig 12%-al emelkedett 2018-ban. A vezérigazgató kiemelte, a kimagasló eredményt a bérszínvonal átlagosan több, mint 10%-al történő emelése mellett sikerült elérni, amely egy jelentős költségtételt jelent a részvénytársaság számára. A bérek emelése mellett a béren kívüli juttatások is növekedtek, nagy hangsúlyt fordítanak a munkavállalók képzésére is. Egy 32 millió forint értékű vissza nem térítendő pályázat segítségével elindultak a nyelvi, kommunikációs, úszómester, szobaasszony és vezetői képzések. A humán erőforrás fejlesztésével kulcsfontosságú stratégiai lépés valósul meg a fürdőn.

Cziráki László folytatta: ami a hosszú távú terveket illeti, az attrakció fejlesztés folyamatosan zajlik, amelynek célja, hogy a lehető legmagasabb színvonalon tudjuk fogadni az évente több, mint 600 ezer Zalakarosi Fürdőre érkező vendéget, ehhez pedig a napokban a Magyar Fürdőszövetség nemzeti védjegy minősítésének ellenőrzése során újra a legmagasabb, ötcsillagos minősítést szerezte meg a társaság.

Az értékelés során a minősítő szakbizottság számos szempontot figyelembe véve állította fel pontozási rendszer segítségével az értékelését.  Az attrakciók kínálata mellett többek között vizsgálták a környezeti adottságokat, infrastruktúrát, medencéket, vízkezelést és vízminőséget, parkosítást, hulladékkezelést, elsősegélynyújtást, vendéglátást, és a humánfelkészültséget, amelyek mindegyikéből kiválóan vizsgázott a fürdő. A vezérigazgató optimistán tekint a 2019-es évre, az elkészülő fejlesztésekkel, hatékony vezetéssel és kiváló munkavállalókkal további szép eredményeket érhet el a társaság.