Főoldal » Hírek » Megújult a Fürdő Hotel
Megújult a Fürdő Hotel
2019. 09. 23.

Több mint 100 millió forintos pályázati forrással és 60 millió forintos önkormányzati hozzájárulással újították fel Zalakaroson az önkormányzat tulajdonában lévő Fürdő Hotelt.

A megújult létesítményt Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, Novák Ferenc, Zalakaros város polgármestere, Czirákiné Pakulár Judit, a város turiszmusért felelős alpolgármestere, valamint Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója avatták fel. A létesítményt Dr. Háda László plébános és Hella Ferenc református lelkész áldották meg.

A csütörtöki átadáson Cziráki László, a háromcsillagos szállodát üzemeltető Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója elmondta: a felújításhoz több mint 100 millió forintot biztosított a kormányzat a Kisfaludy-programon keresztül.

A 22 szobás, 55 férőhelyes hotel felújítása keretében újrafestették a homlokzatot és a belső tereket, átalakították a vizesblokkokat és kicserélték az előterek burkolatait. Megújultak a szobák, ahol nemcsak a padlót, de a bútorokat is újra cserélték, illetve modernizálták a hotel konyháját is. A parkolót akadálymentessé tették és napelemes töltőt is beüzemeltek.

A vezérigazgató jelezte, az idei beruházások - mint a már felújított gyógycentrum és a készülő új szaunavilág - révén a fürdő mostani éve a megújulás jegyében telik. A tavaly elfogadott, hétéves fejlesztési terveik megvalósítását folytatva a jövő évben ifjúsági szálló és autós kemping kialakítását tervezik Zalakaroson.